13.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Stiže nevrijeme, kiša, jaki pljuskovi i grmljavina! Za skoro cijelu Hrvatsku upalili su žuti alarm

Za splitsku, kninsku i dubrovačku regiju nema upozorenja, dok je za ostatak Hrvatske izdan žuti alarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno

Pročitajte još:

Danas djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom, koji osobito u zapadnim područjima mogu biti izraženi. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a na Jadranu slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, prolazno i jaka bura. Najviša dnevna temperatura većinom od 25 do 30 °C.

Za splitsku, kninsku i dubrovačku regiju nema upozorenja, dok je za ostatak Hrvatske izdan žuti alarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, upozorava DHMZ.

Slijede u većini Hrvatske promjenjiviji, nestabilniji i manje topli dani od prošlih, uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i u obliku lokalno jačih pljuskova s grmljavinom.

“U prvom dijelu četvrtka na istoku Hrvatske još većinom sunčano. Prema sredini dana porast naoblake, a poslijepodne ponegdje kiša i grmljavina, moguće i jači pljuskovi. Zapuhat će sjeverozapadni vjetar, a temperatura će danju porasti do vrijednost između 26 i 29°C. U središnjoj Hrvatskoj najviša temperatura od 24 do 26°C, a jutarnja između 14 i 17°C. Bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, od sredine dana ponegdje s kišom, a mogući su lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Mjestimice će popodne biti sjevernog vjetra. Sjeverni vjetar zapuhat će i u gorskim krajevima, na sjevernom Jadranu i prolazno jaka bura, ali prije njih još jugo i jugozapadnjak. Uz promjenjivu naoblaku poslijepodne ponegdje pljuskovi, a moguće je i lokalno nevrijeme. Danju malo manje toplo nego u srijedu s temperaturom zraka između 22 i 25°C u gorju te od 26 do 28°C na moru”, javlja HRT.

poster
“U nastavku tjedna u kopnenom području dosta sunca, od subote ponovno i toplije, a u nedjelju će zapuhati i jugozapadni vjetar. Međutim, neće biti potpuno stabilno pa svaki dan mjestimice može biti pljuskova ili slabe kiše, ponajprije u gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre. Na Jadranu uglavnom suho, sunčano i vrlo toplo, u petak mjestimice s burom, a za vikend sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Malo kiše može pasti samo rijetko, većinom na sjevernom Jadranu”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.7 ° C
14.9 °
11.4 °
80 %
3.1kmh
0 %
Pon
23 °
Uto
21 °
Sri
14 °
Čet
20 °
Pet
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9290
GBP
1,1656
CHF
1,0254
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: