0.7 C
Zagreb
Subota, 2 prosinca, 2023

U jednoj osječkoj školi zabranjeni su mobiteli: Učenici koji se ogluše snosit će posljedice…

Prema novome pravilniku, postoji li potreba, učenik u svakome trenutku može zatražiti mobitel i javiti se roditeljima

Pročitajte još:

Mobitelima je u školi, čini se, odzvonilo. Sve više škola u Hrvatskoj razmišlja o zabrani mobitela, a to pravilo već je na snazi u jednoj osječkoj osnovnoj školi. Naime, na početku nastave u OŠ Ivana Filipovića u Osijeku mobiteli se odlažu u označene kutije. Svaki nastavnik uzima kutiju za taj dan i pohranjuje ju u zbornicu.

Iz škole poručuju da je odluka o ograničenoj uporabi mobitela donesena nakon praćenja promjena u ponašanju učenika, koje su izravna posljedica korištenja mobitela; poput smanjene pozornosti, tjeskobe i siromašnijeg rječnika.

– Sada primjećujem da su slobodniji, češće prilaze k nama učiteljima. S nama razgovaraju. Međusobno se više druže, razgovaraju, osmjehuju, kreću tijekom odmora, rekla je Darija Atlagić, nastavnica hrvatskog jezika.

Osnovna škola Ivana Filipovića raspolaže naprednom informatičkom opremom kojom se mogu koristiti i učenici i nastavnici za izvođenje nastave i ispunjavanje programskih zadataka.

– Mi smo kroz CARnet-ov projekt e-škole dobili puno digitalne opreme i učenici nemaju razloga nositi te mobitele osim da bi se čuli sa svojim prijateljima za vrijeme nastave ili sa svojim roditeljima, rekao je Zlatko Kraljević, ravnatelj OŠ Ivana Filipovića.

Prema novome pravilniku, postoji li potreba, učenik u svakome trenutku može zatražiti mobitel i javiti se roditeljima, piše HTV.

Slična odluka i u Splitu

U Splitu je odluka već donesena na razini ravnatelja osnovnih škola i treba biti potvrđena putem vijeća roditelja i izmjena dok se u drugim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije i drugih regija i dalje očekuje odluka, piše Dalmatinski portal.

Jeste li vi za zabranu?

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Aleksandra Prijović objavila fotku iz Arene Zagreb, povela i mamu

Popularna pjevačica Aleksandra Prijović (28) objavila je u noći sa četvrtka na petak fotografiju na svojem Instagramu, kojom je...

Vrijeme:

Zagreb
snijeg
1.7 ° C
3.1 °
0.8 °
92 %
3.6kmh
100 %
Sub
2 °
Ned
3 °
Pon
2 °
Uto
6 °
Sri
1 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9186
GBP
1,1665
CHF
1,0557
CNY
0,1299
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: