30.8 C
Zagreb
Nedjelja, 14 srpnja, 2024

U jednoj osječkoj školi zabranjeni su mobiteli: Učenici koji se ogluše snosit će posljedice…

Prema novome pravilniku, postoji li potreba, učenik u svakome trenutku može zatražiti mobitel i javiti se roditeljima

Pročitajte još:

Mobitelima je u školi, čini se, odzvonilo. Sve više škola u Hrvatskoj razmišlja o zabrani mobitela, a to pravilo već je na snazi u jednoj osječkoj osnovnoj školi. Naime, na početku nastave u OŠ Ivana Filipovića u Osijeku mobiteli se odlažu u označene kutije. Svaki nastavnik uzima kutiju za taj dan i pohranjuje ju u zbornicu.

Iz škole poručuju da je odluka o ograničenoj uporabi mobitela donesena nakon praćenja promjena u ponašanju učenika, koje su izravna posljedica korištenja mobitela; poput smanjene pozornosti, tjeskobe i siromašnijeg rječnika.

– Sada primjećujem da su slobodniji, češće prilaze k nama učiteljima. S nama razgovaraju. Međusobno se više druže, razgovaraju, osmjehuju, kreću tijekom odmora, rekla je Darija Atlagić, nastavnica hrvatskog jezika.

Osnovna škola Ivana Filipovića raspolaže naprednom informatičkom opremom kojom se mogu koristiti i učenici i nastavnici za izvođenje nastave i ispunjavanje programskih zadataka.

– Mi smo kroz CARnet-ov projekt e-škole dobili puno digitalne opreme i učenici nemaju razloga nositi te mobitele osim da bi se čuli sa svojim prijateljima za vrijeme nastave ili sa svojim roditeljima, rekao je Zlatko Kraljević, ravnatelj OŠ Ivana Filipovića.

Prema novome pravilniku, postoji li potreba, učenik u svakome trenutku može zatražiti mobitel i javiti se roditeljima, piše HTV.

Slična odluka i u Splitu

U Splitu je odluka već donesena na razini ravnatelja osnovnih škola i treba biti potvrđena putem vijeća roditelja i izmjena dok se u drugim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije i drugih regija i dalje očekuje odluka, piše Dalmatinski portal.

Jeste li vi za zabranu?

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
31.7 ° C
31.8 °
30 °
48 %
2.6kmh
0 %
Ned
36 °
Pon
36 °
Uto
38 °
Sri
37 °
Čet
37 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9237
GBP
1,1854
CHF
1,0274
CNY
0,1270
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: