5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Iskusni pilot šokiran propustom: Ne mogu vjerovati da je letjelica došla do glavnog grada NATO članice, to je apsurd

Pročitajte još:

Jutro nakon pada, kako se čini, izviđačkog drona iz Ukrajine, još nije objašnjeno kako je moguće da je letjelica neprimjetno preletjela protuzračnu obranu NATO zemalja.

NATO zaštita zračnog prostora zemalja članica očito ne funkcionira onako kako piše u papirima. Naravno da će oni objaviti priopćenje u kojem će pisati da su objekt cijelo vrijeme pratili, da su pretpostavili o kakvoj se točno letjelici radi i da nije riječ o napadu i slično. Ali demantira ih jedna činjenica. Taj je objekt pao na glavni grad jedne članice NATO-a. To je nedopustivo.

Izjavio je to Ivan Selak umirovljeni pilot, za Dnevnik.hr i dodao kako se najvjerojatnije radi o staroj, a ne modernoj letjelici.

“Ne mogu vjerovati da nije viđen i praćen. Ali je baš došao do glavnog grada članice NATO-a i tu je pao. Ovo je stvarno bizarno i smiješno. Tako me nasmijalo to da nitko ne reagira. Vjerojatno je sad panika u NATO-ovoj kontroli zračnog prostora i sad smišljaju odgovor”, kaže Selak.

Pretpostavlja da je gubitak goriva razlog pada letjelice. “Kad letjelica padne na zemlju, a ništa ne gori, onda je vjerojatno to razlog. Da je u njoj bilo goriva, nastao bi požar”, objasnio je pa dodao kako pretpostavlja da je dron u Hrvatskoj završio jer se “oteo” kontroli. Takvim letjelicama se, naime, može upravljati tijekom leta, ali im se može i isplanirati cijela ruta leta.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: