14.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Iz nosa mi cijelu noć nije izlazio miris amonijaka; ‘Načuo sam razgovor policajaca, evo što su rekli…‘

Pročitajte još:

Studenti doma Stjepan Radić u Zagrebu i prolaznici, dok odlaze na svoje dnevne obaveze, zastaju uz policijsku traku te i sami pokušavaju iz prve ruke vidjeti krater koji je nastao nakon sinoćnjeg pada letjelice iz zraka na Jarunu.

Policija je, međutim, ogradila veliki dio područja kako se ne bi kontaminirali neki od još eventualnih dokaza, ali i kako bi se prikupili apsolutno svi dijelovi letjelice koja je sinoć eksplodirala. Svaki komadić tog čudnovatog mozaika, kako se može čuti, vrlo je bitan za razotkrivanje misterija koji je sinoć uznemirio Zagrepčane, javlja Jutarnji list.

Očevid se paralelno provodi i uz savski nasip na travnatom dijelu, nedaleko od studentskog doma, jer je netko od prolaznika i na tom dijelu uočio limene predmete kojima tamo nije mjesto.

Zbog opsežnog policijskog očevida u zoni Jaruna, zatvoren je dio Jarunske ulice od križanja s Haberleovom do Selske.

Komadi letjelice poslani su na vještačenje kako bi se sa stopostotnom sigurnošću utvrdilo o čemu je točno riječ.

Neki od studenata s kojima smo jutros porazgovarali proveli su besanu noć, jer su pola noći proveli vani na otvorenom, a (pre)ostali dio noćnih sati su proveli u razmišljanju što bi bilo da je letjelica pala 100-tinjak metara dalje gdje su paviljoni prepuni studenata.

“Iz nosa mi cijelu noć nije izlazio miris amonijaka, poput onih boja za kosu. Zrak je bio smrdljiv i nadražujući. Evo, i sad osjećam vonj koji sam osjetio sinoć nakon što je s neba padalo nešto i vidjela se crvena svjetlost u padu. Dok je ostavljao trag po nebu, taj objekt je proizvodio snažan zvuk, kao da čak i ubrzava, pa su se ljudi koji su prolazili parkiralištem doslovno krenuli razbježavati. Uslijedila je kao nekakva detonacija, ali ništa konkretno se u mraku nije moglo vidjeti. A od tog mirisa koji je doslovno gušio, jednom čovjeku na biciklu je pozlilo pa su mu neki dečki, koji su se zatekli u blizini, pritekli u pomoć. Rušio se”, rekao je student Ekonomije Josip K. za Jutarnji list.

Njegov kolega kaže kako je načuo razgovor policajaca koji su bili vrlo iznenađeni i zabrinuti tijekom očevida.

“Čuo sam policajce koji su međusobno razgovarali, jer su oni tada već znali da je pala letjelica dok smo se mi ostali iščuđavali, stvarali teorije zavjere i po društvenim mrežama pokušavali otkriti što je to palo i eksplodiralo. Rekli su da čekaju vojnu policiju jer je krater proklizavajući i da je nastao od nekog odlomljenog komada letjelice koja je imala doista nisku putanju. Rekli su da zbog toga letjelica nije uočena na radarima jer kontrola leta nije imala prijavljen nikakav let, a kamoli izgubljeni avion”, objasnio je drugi student.

Zbog opsežnog policijskog očevida u zoni Jaruna, zatvoren je dio Jarunske ulice od križanja s Haberleovom do Selske.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.3 ° C
14.4 °
11.8 °
36 %
1.5kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: