16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Iznenađujuća izjava ukrajinskog dužnosnika: ‘Ta letjelica nije naša…’

Pročitajte još:

Prema onome što sada imamo kao informaciju, riječ je o letjelici ruske proizvodnje, ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske, izjavio je premijer Andrej Plenković

Letjelica koja je pala u Zagrebu nije ukrajinska. To rezolutno odbacujem, izjavio je to Markijan Lubkjivski, savjetnik ukrajinskog ministar obrane za Jutarnji list.

Dodao je da se očekuje službeno priopćenje ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova u suradnji s glavnim stožerom ukrajinske vojske.

– Molim hrvatske partnere da provedu istragu kako bi se otkrilo kome letjelica pripada i kako se mogla naći iznad Zagreba te pasti u Zagrebu – rekao je Lubkjivski za Jutarnji list.

Podsjećamo, incident se dogodio jučer u kasnim večernjim satima, a danas su se medijima obratili i Ministarstvo obrane i vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH, predsjednik Zoran Milanović.

I ministar i predsjednik ovo su ocijenili kao “vrlo ozbiljan incident”. Letjelica se u hrvatskom zračnom prostoru navodno nalazila oko sedam minuta.

“Ono što sigurno znamo jest da je letjelica došla iz Mađarske brzinom od 1000 km/h. To je sve što možemo reći”, rekao je Banožić. “Želimo poslati poruku građanima da ovo vjerojatno nije bila prijetnja Hrvatskoj. Prikupili smo dosadašnje podatke i očekujemo da ćemo prikupiti podatke s letjelice”, rekao je ministar Banožić.

Načelnik glavnog stožera Robert Hranj kazao je da slijedi istraga. “U intenzivnim smo kontaktima sa zapovjednicima u NATO-u. Vjerojatno će razmjena informacija olakšati da saznamo o čemu se radi. Naši stručnjaci analiziraju letjelicu i njene podatke leta”, rekao je Hranj.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.7 ° C
13.8 °
11.9 °
54 %
2.6kmh
0 %
Pet
12 °
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: