13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Julija Adlešič si je odrezala šaku da bi dobila novac od osiguranja, sve je priznala

Pročitajte još:

Slovenski sud na temelju priznanja okrivljenih odredio im je uvjetnu zatvorsku kaznu u ponovljenom postupku

U Sloveniji je nastavljeno suđenje u “slučaju odrezana ruka”. gdje su Julija Adlešič, njen partner Sebastien Abramov te njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali krivnju u jednim od bizarnijih sudskih procesa u toj zemlji. Sud im je izrekao kaznu od godine i šest mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

Lagala je da je rezala grane cirkularnom pilom
Podsjetimo, Adlešič je bez šake ostala početkom 2019. godine. Tvrdila je da se radi o nesreći koja se zbila dok je rezala grane za ogrjev cirkularnom pilom. Nakon nekoliko dana zatražila je isplatu odštete od osiguranja s kojim je prethodno sklopila ugovor, no ljubljanska policija je vrlo brzo otkrila da se radi o čistoj prevari, u kojoj si je Julija namjerno odrezala ruku iznad zapešća samo kako bi se domogla novca.

Tužiteljstvo je ustanovilo da su sve isplanirali još 2018. godine te da su tada sklopili osiguravajući ugovor s više osiguravajućih kuća. Julija je u ovom slučaju zbog invaliditeta trebala dobiti preko milijun eura, od čega bi dio dobila odmah, a dio u obliku trajnog mjesečnog prihoda.

Također, tužiteljstvo je tvrdilo da je njen dečko prije nesreće na internetu pretraživao o umjetnoj, biomehaničkoj ruci, što se uklapa u tezu da je sve isplanirano. Policija je kasnije odrezani ud odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici operativnim zahvatom uspjeli prišiti, spasivši je od trajnog invaliditeta.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.6 ° C
13.3 °
6.8 °
67 %
0.5kmh
0 %
Sub
15 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: