5.9 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Kaos u Sloveniji! Prosvjeduju zbog mjera: Policija ih tjerala vodenim topovima, a oni upali u redakciju televizije N1

Pročitajte još:

Specijalno vozilo s vodenim topom, koje je policija preuzela 2017. godine, osim snažnijeg vodenog topa ima i sustav video nadzora, a ima i megafon. Vrijednost vozila je gotovo 1.200.000 eura

Pojedini prosvjednici pokušali su provaliti u prostorije N1, a novinari su uspjeli spriječiti ulazak u redakciju u posljednji trenutak – rekli su iz N1 televizije, a to je samo jedan u nizu skandala koji su pogodili susjede povodom novih mjera vlade. Iz televizijske kuće javljaju kako su prosvjednici razbili staklo i ubacili suzavac.

Ne smiruje se stanje u susjednoj Sloveniji. Protivnici vladinih mjera počeli su se okupljati četvrti tjedan na Trgu Republike. Nakon što je reper Zlatan Čordić – Zlatko pozvao sudionike skupa na marš središtem Ljubljane, policija je reagirala izuzetno brzo.

Policija je već upotrijebila vodene topove i suzavac kako bi rastjerala okupljene prosvjednike sa Slovenske ceste. Ovo je četvrti put u godinu dana i treći put u posljednja tri tjedna da je policija koristila vodeni top, javlja N1 Slovenija.

“Obavještavamo sve osobe koje sudjeluju na skupu da je skup raspušten kako bi se osigurala sigurnost sviju. Pozivamo sve da u miru napuste područje centra Ljubljane i slijede upute i naredbe policije ”, priopćili su iz ljubljanske policije.

Zabrana ili ograničenje kretanja
Vlada je u ponedjeljak navečer aktivirala članak 9. Zakona o policijskim dužnostima i ovlastima, što podrazumijeva ograničenje prometa u nekim dijelovima Ljubljane, Bleda i okolice Brda kod Kranja.

Kako su objasnili u Općoj policijskoj upravi, na spomenutim lokacijama ograničeno je ili zabranjeno kretanje, zabranjen je pristup, pregledavaju se lokacije i utvrđuje smjer kretanja. Ako se osobe ne pridržavaju naredbi ovlaštenih službenih osoba, policijski službenici će upotrijebiti druga ovlaštenja i sredstva prisile nakon prethodnog upozorenja.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.5 ° C
9.8 °
7.1 °
66 %
2.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: