15.8 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

‘Matejevi prijatelji su mi rekli da jesu miješali vino, pivo, viski i rakiju. Ja momcima vjerujem’

Pročitajte još:

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, osvrnuo se na ponašanje svog sina kobne noći, ali i na prvo putovanje u Beograd, piše Pink.

Periš kaže da je obavio razgovor s prijateljima njegovog sina te da tu prostora za spekulacije nema.

“Priznali su mi da su miješali vino, rakiju, pivo i viski, ali ja vjerujem tim momcima. Odrasli su pored mene, išli su sa mojim sinom od prvog razreda osnovne škole. Ni one ne znaju objasniti što se dogodilo s Matejem i gdje je točno trčao. Iako ne znamo sve, ne mogu reći da je besciljno tumarao gradom”, rekao je.

O snimkama na kojima netko pliva, kaže: “Pogledao sam više snimki gdje se nešto nalazi u vodi, ali nisam vidio pokrete koji bi mi odali da je čovjek u pitanju. To je više snimka iz različitih uglova, što po mom mišljenju može biti da je u vodi neko deblo ili čak neko smeće”.

Dodaje i da bi se pijani čovjek u vodi o četiri stupnjeva otrijeznio.

– Za pet do deset sekundi bi se i najpijaniji čovjek u hladnoj vodi razbudio, pa bi sve i da je scenarij takav, moj sin isplivao, jer to nije daleko od obale, a on je iskusan plivač – nastavlja otac nestalog mladića koji će u Beogradu ostati sve dok ga ne nađe.

– Nema spavanja. Nadam se da je živ. Neprestano gledam u Savu i razmišljam gdje bi Matej mogao biti. Sve lokacije sa snimaka sam obišao po nekoliko puta po danu i noći. Jedino me zanima istina – potreseno govori Nenad.

Sve mu ovo djeluje kao košmar iz kojeg se ne može probuditi.

– Danima pokušavam shvatiti da ovo uistinu nije san, vjerujte. Pokušavam biti realan. Matejeve sestre su kod kuće, pokušavaju da biti jake, a nije im ni do čega. Brat je brat – kroz suze navodi Matejov otac.

On ne krije da mu nije ni do čega. U ponedjeljak navečer ispratio je sinove prijatelje iz Beograda nakon što su tamo odradili sve formalnosti.

– Rekao sam im pred put da će se za nekih 25 godina vjerojatno sjetiti mog sina i ovih zbivanja, da će možda i plakati, a da ću ja, ako moj sin nije među živima, s tom situacijom umrijeti. Samo bih želim da ga pronađu ako je preminuo, da ga mogu pokopati kako treba, u svojoj domovini – neutješno kaže Nenad koji se zahvalio MUP-u Srbije koji vrlo profesionalno rade svoj posao.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
8.8 ° C
8.8 °
7.1 °
66 %
9.8kmh
40 %
Uto
8 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: