25.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Milanović novinare ostavio pred vojarnom: “Banožić najavi hitan let pa juri da mu se ne ohladi janjetina u vikendici”

Pročitajte još:

Novi sukob dogodio se u odnosima predsjednik Zoran Milanović – Ministarstvo obrane. Za isti događaj poslali su pozive s dvije različite upute za medije. Novinari su ostali pred vojarnom.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske je za ponedjeljak na ispraćaj hrvatskih vojnika u misiju na Kosovu pozvao i medije.

Najava istog događanja stigla je potom iz Ureda predsjednika Republike, uz napomenu da nije predviđen ulazak novinara u vojarnu. Javnost će, pišu, o svemu izvijestiti priopćenjem s fotografijama. Naknadno su objasnili da je Predsjednik tako odlučio nakon razgovora s časnicima i vojnicima.

Na ulazu u vojarnu bila je straža koju je postavila vojska koja je dobila uputu da slobodno puste i novinare. No, ta straža je smijenjena samo sat vremena prije samog događaja i umjesto nje postavljena je vojna policija po nalogu Načelnika vojne policije.

Banožić: ‘Ne želim sudjelovati u igrokazu’
Ministar Banožić nije se pojavio u Našicama, ali se zato oglasio na svojem Facebook profilu te poručio kako “ne želi sudjelovati u igrokazu.”

“Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku vojarnu ‘132. brigade HV’ na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro”, piše u Banožićevoj obrani.

Iako novinari nisu bili pozvani iz Ureda predsjednika, Milanović je izašao iz vojarne pred njihove mikrofone.

“Događaj nije predviđen za medije. Vi možete stajati ispred vojarne, ali unutra nećete. Medijima nije rečeno da ne mogu doći, nego da ne mogu ući. Nemate o čemu izvještavati, ono što se dogodilo unutra je snimljeno i dobit ćete sve. Neću dopustiti dnevnu politiku i HDZ-ovce”, rekao je Milanović.

“Ministar se najavio i kao zadnji sitni tat on ne dolazi, ostavio je svoje ljude na cjedilu. Ne znam što o njegovim letovima misle njegovi kolege koji idu preko naplatnih kućica”, dodao je.

“On najavi let dan ranije da bi hitno letio. I onda ga nema niti u letnom manifestu. Ali srećom, na kraju ga ne možeš prevariti. Onda kaže da je sve radio na poziv Ratnog zrakoplovstva”, kazao je Milanović.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.8 ° C
26.6 °
23.2 °
34 %
5.1kmh
0 %
Uto
23 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: