5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Ovo je vozač Audija koji je u Dubravi pomeo osam vozila: Prijavljen je za obijesnu vožnju

Pročitajte još:

Nakon što je kod okretišta tramvaja udario Mini Cooper nastavio je vožnju i obijesno povećavao brzinu, a onda je izgubio kontrolu

Nakon što je Boško Dimitrijević (67), vozeći Audi 5 u ponedjeljak oko 14.30, doslovno pomeo osam parkiranih auta na Aveniji Dubrava, ugrozio nekoliko života i potom završio u vozilu prevrnutom na krov nasred tramvajske pruge, zagrebačka policija ga je kazneno prijavila za obijesnu vožnju. Njegove cestovne vratolomije zabilježilo je nekoliko nadzornih kamera na potezu od 200-tinjak metara duž avenije, a vozač je završio u KBC-u Rebro, gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu do tri godine zatvora.

2 9
Goran Mehkek/Cropix

Kako javlja Jutarnji, svjedoci su pričali kako se trenutak nakon nesreće, dok je vozač još bio u autu i pokušavao izaći, aktivirao Audijev SOS sustav te je vozača ženski glas na engleskom jeziku pitao je li sve u redu te da odmah šalje Hitnu.

– I’m O.K. – jedva je odgovorio Boško Dimitrijević još nesvjestan razmjera počinjenog užasa koji premašuje milijun kuna štete.

Ispostavilo se da je osumnjičeni, netom prije nego što će doslovce pokositi osam automobila na Aveniji Dubrava u Zagrebu, izazvao još jednu prometnu nesreću udarivši Mini Cooper na raskrižju Maksimirske i Štefanovečke ceste. Nakon toga je “stao na gas” i pobjegao, što je na kraju rezultiralo kršom i lomom, a zamalo i smrtnim ishodom dvojice slučajnih prolaznika.

U trenutku bijega vozio je 50 km/h većom brzinom od dopuštene u tom naseljenom dijelu grada te izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega je sletio izvan kolnika i nekontroliranim kretanjem pokosio čak osam nepropisno parkiranih automobila. Na kraju se prevrnuo na krov i zaustavio na tramvajskim tračnicama. Dijelovi automobila razletjeli su se po cesti pa je jedno vrijeme promet tekao otežano tim dijelom ceste.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
0.5kmh
75 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: