6.6 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Sina ostavio u autu, prijeti mu od 3 do 15 godina zatvora: Činili su se kao predivna obitelj

Pročitajte još:

Otac (34) zaradio je kaznenu prijavu nakon što je cijeli dan ostavio sina u autu. Utvrđeno je da je neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzročio njegovu smrt.

Činili su mi se kao predivna obitelj. Često sam ih viđao zajedno u gradu, uvijek su se smijali i bili brižni prema tom dječaku, rekao je naš sugovornik iz Knina koji je htio ostati anoniman.

U utorak se u Kninu dogodila strašna tragedija – otac je ostavio sina čitav dan u zaključanom autu, a petogodišnji dječak je, sumnja se, uslijed vrućine i nedostatka zraka preminuo. Otac je tek nakon 15 sati shvatio da je sin u autu, nakon što ga majka nije našla u vrtiću.

“Činili su mi se kao predivna obitelj. Često sam ih viđao zajedno u gradu, uvijek su se smijali i bili brižni prema tom dječaku”, rekao je mještanin Knina koji je htio ostati anoniman za 24 sata.

Utvrđeno je kako je 34-godišnji otac neodgovornim postupanjem prema vlastitom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost čime je prouzročio njegovu smrt te je zaradio kaznenu prijavu.

Odvjetnik Mario Medak za 24 sata je rekao kako je propisana kazna zatvora u ovakvom slučaju od tri do 15 godina.

– Kolika će kazna biti u konačnici, ovisi o olakotnim i otegotnim okolnostima. Igrat će ulogu to na koji je način točno došlo do nesreće, je li otac bio ranije osuđivan, a i psihijatri će vjerojatno tu morati odigrati ulogu i utvrditi pod kakvim je to bio stresom da je zaboravio na dijete i slično – rekao je odvjetnik Mario Medak.

U Kninu su zbog velike tragedije proglasili Dan žalosti.

– Atmosfera je jeziva. Sve je otkazano, sva događanja i koncerti, nitko nema volje nizašto, baš nas je pogodilo ovo. U Kninu živim cijeli život i ne pamtim ovakvu tragediju – dodao je naš sugovornik.

Kao što smo već izvijestili, u utorak, dok je otac vozio sina prema vrtiću, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u vojarnu, u kojoj inače radi. Odmah se odazvao i krenuo tamo. Parkirao se i otišao, a dječak je ostao u autu i vjerojatno zaspao. Otac je tek popodne, nakon poziva supruge, otrčao do auta i zatekao sina bez svijesti.

Specijalistica obiteljske medicine, dr. Tanja Pekez Pavliško, ne ulazeći u konkretan slučaj, objasnila je kako dolazi do smrti od toplotnog udara.

– Kad temperatura tijela dosegne u pregrijanom prostoru 41,6 stupnjeva, dolazi do potpunog kraha organizma. Počinju zakazivati svi vitalni organi i dolazi do poremećaja koagulacije. Osoba prvo osjeća malaksalost, ali mogući su i psihički poremećaji poput uznemirenosti. Na kraju dolazi do gubitka svijesti i smrti. Kod djece i starijih ljudi cijeli proces nastupa dva do tri puta brže nego kod ostalih – kaže dr. Pekez Pavliško.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.2 ° C
7.7 °
4.3 °
57 %
3.1kmh
100 %
Uto
10 °
Sri
15 °
Čet
18 °
Pet
16 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: