8.4 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Srbija cijepljenjim građanima daje 200 kuna a uskratiti plaćeno bolovanje onima koji obole od korone, a nisu se željeli cijepiti!

Pročitajte još:

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je financijsku pomoć od 3000 dinara (cca 200 kuna op.a.) za sve cijepljenje građane. Novac će dobiti svi građani, stariji od 16 godina, koji do 31. svibnja dobiju jednu ili dvije doze cjepiva.

Kako pišu beogradski mediji Vučić se oko toga sinoć konzultirao s premijerkom Anom Brnabić i Ministarstvom financija, a konačnu odluku donijet će Vlada.

“Kako ne možemo donositi negativne diskriminacijske mjere za one koji ne žele primiti cjepivo, razmišljali smo kako nagraditi one koji su se cijepili”, izjavio je Vučić i objasnio kako na ovaj način želi nagraditi one „koji su pokazali odgovornost, ali i pozvati sve ostale na cijepljenje“.

Vučić je također najavio ako se netko zarazio koronom, a nije cijepljen, da neće dobiti plaćeno bolovanje.

“Ako ste se zarazili tuđom krivicom, a primili ste dvije doze cjepiva i radite u javnoj ili državnoj službi, imate pravo na plaćeno bolovanje. Ako niste cijepljeni, nećete imati plaćeno bolovanje”, objasnio je Vučić.

“Želimo doći do kolektivnog imuniteta kako bi se posvetili radu”, objasnio je Vučić. Smatra da građane treba motivirati na cijepljenje do kraja svibnja te da će zbog toga autobusom krenuti po srpskim selima i razgovarati s građanima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
5.1 ° C
7.1 °
4.8 °
93 %
1kmh
20 %
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: