21.2 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Stiže pravo ljetno vrijeme: Temperature će narasti i preko 30 stupnjeva

Pročitajte još:

U ponedjeljak će prevladavati sunčano vrijeme s dnevnim temperaturama između 23 i 28 stupnjeva, od utorka sve toplije. Vrhunac visokih temperatura očekuje se za vikend…

U Hrvatskoj će temperature ovaj tjedan rasti iz dana u dan te će biti veće od 30 stupnjeva, a vrhunac se očekuje za vikend. Meterologinja Tea Blažević upozorila je da stiže prvi toplinski val ove godine.

– Iduće dane obilježit će cirkulacija stabilnog vremena. Bit će sunčano i sve toplije, štoviše, i vruće u većini predjela u drugom dijelu ovoga tjedna. Mogao bi to biti i prvi ovogodišnji toplinski val – objasnila je Blažević za N1.

Sličnu je prognozu za HRT pripremila i meteorologinja Državnog hidrometeorološkog zavoda, Tanja Renko. Upozorila je da će ponedjeljak biti nešto svježiji i vjetrovitiji od nedjelje, ali da će od utorka biti sve toplije i stabilnije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će djelomice sunčano, uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od 9 do 12 °C, a dnevna između 23 i 25 °C, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

U središnjoj Hrvatskoj prevladavat će sunčano vrijeme uz samo povremeno umjerenu naoblaku, a uz slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar bit će ugodno – temperatura između 23 i 25 °C.

Već u utorak vjetar će samo rijetko na Jadranu biti umjerene jakosti i uglavnom će biti riječ o dnevnoj cirkulaciji – noću i ujutro puhat će bura, a danju sjeverozapadnjak, odnosno uz obalu i jugozapadnjak i zapadnjak. Bit će vedro, uz samo povremeno malo oblaka na nebu. I temperatura će biti u porastu pa će zavladati pravo ljetno vrijeme.

Ljetni ugođaj i na kopnu, gdje bi se neki već u drugoj polovini tjedna mogli požaliti na neugodnu vrućinu. Ipak, noći će još biti ugodne, štoviše, u utorak i srijedu i svježe, što će većini osigurati dobar san”, prognozirala je Tanja Renko iz DHMZ-a.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: