10.3 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Eksplozija u kemijskoj tvornici u Sloveniji, 30 km od Hrvatske: ‘Zatvorite prozore i ne izlazite van!’

Pročitajte još:

Kako su objavili iz Policijske uprave Ljubljana, hitne službe su na terenu, a zatvorena je glavna cesta kroz Kočevje, općinu na jugu Slovenije koja se nalazi 15 kilometara zračne linije od Hrvatske

Danas u 8.35 slovenska policija dobila je dojavu da je u centru Kočevja odjeknula eksplozija te izbio požar. Policijska uprava Ljubljana priopćila je da su hitne službe na terenu te da je zatvorena glavna cesta kroz Kočevje.

“Savjetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne kreću se na otvorenom tijekom intervencije. Također ne bi smjeli prilaziti mjestu događaja”, rekli su iz policije.

Načelnik općine Kočevje Vladimir Prebilič u kratkom je razgovoru za N1 Slovenija kazao da trenutno zasjeda stožer za izvanredne situacije.

Prema posljednjim podacima, Uprava Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama objavila je da je u eksploziji ozlijeđeno više od deset osoba, a jedna osoba ima teške opekotine.

Aktivirane su vatrogasne postrojbe, medicinske jedinice, postrojba ELME (Ekološki laboratorij s mobilnom jedinicom), a aktivirana je i helikopterska pomoć, rekli su. Iz Doma zdravlja Kočevje za N1 Slovenija su rekli da su sve jedinice Hitne pomoći na terenu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
10.3 ° C
10.8 °
6 °
66 %
6.2kmh
40 %
Uto
10 °
Sri
7 °
Čet
12 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: