9.6 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Tomašević zaustavio sve javne nabave u Zagrebu!

Pročitajte još:

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je stopirao javnu nabavu. Tomašević je gradskim pročelnicima poslao dokument u kojem navodi da je zbog štednje obustavljaju svi postupci javne nabave te da se zabranjuje pokretanje novih.

“Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjega obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne niti jednostavne nabave.

Izuzetak su postupci javne i jednostavne nabave provode li se u okviru projekta sufinanciranog iz EU te ako za to postoji opravdan i obrazložen razlog. U tom slučaju je potrebno dobiti prethodnu pisanu suglasnost Tomaševića, navodi se u dokumentu.

“Mnoge projekte nećemo raditi, osnovni cilj je stabilizirati financije”
Podsjećamo, Tomašević je u ponedjeljak rekao da je “financijska neodgovornost prošle vlasti vidljiva i na ovoj godini”.

“Koja je balansirana, napucani su troškovi zbog predizborne godine, a da je balansirana prodajom velikih zemljišta Gredelj, Paromlin i Zagrepčanka koje nitko nije ni očekivao da će prodati.”

Tvrdi da njima nije u planu ta prodaja, kao što nije bila ni prošloj vlasti, nego da su svjesno išli raditi rupu u proračunu.

“Mnoge projekte nećemo raditi, a nije to planirala ni prošla gradska vlast, išli su svjesno napraviti tu financijsku rupu. Nama je osnovni cilj stabilizirati financije i sad analiziramo novčane tokove na tjednoj i mjesečnoj bazi. Idemo revidirati plan javne uprave i sve ono što se ne mora nabaviti nužno se odgađa”, rekao je Tomašević.

“Imamo situaciju u ZG holdingu koji ima gubitak veći od 300 milijuna kuna. Situacija nije dobra, ali postoji rješenje, zato sad gledamo što sve možemo odmah zaustaviti i koje troškove možemo odmah rezati”, najavio je.

“Optimističan sam da ćemo to stabilizirati u najkraćem mogućem roku”, poručio je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.1 ° C
11.6 °
8.1 °
61 %
3.6kmh
0 %
Čet
11 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: