12.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

(VIDEO) ŠOKANTNI PRIZORI! U Rijeci zapaljena zastava duginih boja: Snimka homofobnog ispada širi se internetom

Pročitajte još:

Sinoć je na riječkom Korzu zapaljena zastava duginih boja koja je visjela na zgradi gradskog poglavarstva.

Na snimci koja kruži društvenim mrežama može se vidjeti kako skupina od četiri osobe s kapuljačama i maskama na licima, dugačkom motkom na čijem je vrhu pričvršćena baklja pale zastavu duginih boja izvješenu na balkonu poglavarstva.

“Ovo je odgovor na novo doneseni zakon o posvajanju djece istospolnim parovima. 1987”, stoji uz objavljeni video

Na Instagram stranici “Riječani 1987”, jednoj od neslužbenih stranica sa sadržajima vezanima uz navijačku skupinu Armada, u čijem opisu stoji poruka “Mi smo ponosni čuvari bili sve te godine, snage, ponosa i časti grada i domovine”, noćas je objavljena snimka paleža zastave u duginim bojama izvješenoj na zgradi Grada Rijeke.

Poluminutni video prikazuje skupinu od četiri u crno odjevena mladića, kako uz pomoć motke na koju je pričvršćena baklja, pale duginu zastavu. Autor videa je, dapače, i sam pojasnio smisao ove “hrabre” noćne akcije. Iako smo u prvoj objavi ove vijesti napisali kako se sve dogodilo noćas, čini se da se radi o nešto starijoj snimci, koja je, međutim, tek noćas objavljena na spomenutoj Instagram stranici uz poruku kako se radi o odgovoru na, kako pišu, “novo doneseni zakon o posvajanju djece istospolnim parovima. 1987”.

Još provjeravamo informacije kad je snimka nastala, odnosno kad je došlo do paljenja zastave.

Podsjetimo, Upravni sud je prije nekoliko dana donio presudu kojom se istospolnom bračnom paru, Mladen Kožiću i Ivi Šegoti nakon punih pet godina dopušta da mogu biti posvojitelji djece. Presuda je svakako povijesna, jer je otvorila prostor i drugim istospolnim parovima u Hrvatskoj da učine isto.

Na sudsku odluku već se najavilo žaliti resorno Ministarstvo rada, obitelji i socijalne politike, koje je zatražilo novi postupak, a prosvjedu su se na ovaj sramotni način pridružili i zasad anonimni akteri noćnog paleža na Korzu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.7 ° C
13.8 °
11.9 °
54 %
2.6kmh
0 %
Pet
12 °
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: