9.6 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Vili Beroš objavio: Testirali preko 11.500 doktora i sestara, što mislite – koliko ih ima koronu? Pogledajte ove brojke!

Pročitajte još:

“Naša zadaća je osigurati uvjete za ostvarenje prava svakog bolesnika na sigurno liječenje”, rekao je Beroš.

Ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade koja se održala u četvrtak, najavljuje intenziviranje cijepljenja među zdravstvenim radnicima, prenosi HINA.

Trenutno je cijepljeno 71 posto radnika u tom sektoru, a najviše je cijepljenih medicinskih sestara.

“U odnosu na tjedan ranije udio necijepljenih smanjio se za 2.4 posto, a najveći porast cijepljenih bilježi se među medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim radnicima, i to za 2.8 posto”, rekao je Beroš.

“Ne ugrožavamo ničija prava”
Pohvalio je zdravstvene ustanove na dobroj organizaciji i provedbi primjene covid-potvrda u bolnicama. Dosad je testirano 11.567 djelatnika, 41 je bio pozitivan na covid-19, a 36 je odbilo testiranje.

Ovim ne ugrožavamo ničija prava već upravo suprotno. Naša zadaća je osigurati uvjete za ostvarenje prava svakog bolesnika na sigurno liječenje”, rekao je Beroš.

Ministar je pohvalio ustanove na provedbi primjene covid potvrda u bolnicama, a državna tajnica Ministarstva unutarnjiih poslova Irena Petrijevčanin naglasila je kako EU digitalna potvda izdana temeljem brzog antigenskog testa vrijedi 48 sati, a ona temeljem PCR testa vrijedi 72 sata.

Potvrda na osnovu preboljenja covida-19 vrijedi 180 dana, dok za cijepljene vrijedi čak 365 dana.

U povodu današnjeg Nacionalnog dana bvorbe protiv raka dojke, Beroš poručuje da su preventivni programi nastavljeni i tijekom pandemije, iako 10 posto manje. Ministarstvo zdravstva osnovalo je Povjerenstvo za praćenje liječenja u području onkologije radi odgovora na izazove u postcovid razdoblju, a s radom je započela i Radna skupina za izmjene zakona o zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti zadužena za donošenje novih rješenja u dostupnosti zadravstvene zaštite.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.1 ° C
11.6 °
8.1 °
61 %
3.6kmh
0 %
Čet
11 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: