11.6 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Vučić nakon Putinove odluke: ‘Zabrinut sam, nije lako, politički pritisci na Srbiju zbog Putinove odluke bit će sve veći’

Pročitajte još:

I politička i sigurnosna struktura svijeta se ruši. Sve što smo znali do jučer, više ne vrijedi. Naša opredijeljenost za mir mora biti čvrsta i snažna, kazao je Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon razgovora s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Istaknuo je da pozicija Srbije u krizi s Ukrajinom nije laka.

– Zabrinut sam. Naša pozicija nije laka. Politički pritisci na Srbiju zbog odluke Putina bit će sve veći. Samo ono što sam doživio u posljednja tri dana potvrđuju moje riječi. Slijedi nam nimalo jednostavan period za Srbiju. Danas sam nakon sjednice izdao nalog vojsci, kao vrhovni zapovjednik, da u svakom trenutku budu pripremljeni na najbolji mogući način. Nastavljamo kupovati ono što je najbolje za obranu zemlje – rekao je Vučić, piše Blic.

– I politička i sigurnosna struktura svijeta se ruši. Sve što smo znali do jučer, više ne vrijedi. Naša opredijeljenost za mir mora biti čvrsta i snažna. Ljudi misle da se mir podrazumijeva. Vidite danas da mir u svijetu nije nešto što se podrazumijeva. Ovim se uistinu mijenja svjetski poredak – kazao je Vučić.

Istaknuo je da je vrlo važno da očuvaju mir.

– Kakva crna JNA, naša vojska danas je višestruko jača. Zato mi moramo pokazati veću odgovornost od drugih u očuvanju mira – rekao je.

– Postoje strahovi da se sve ovo može proširiti na druge dijelove Europe i svijeta, pa i na Zapadni Balkan. Zato što dobro poznajem Putina, ja sam bio jedan od rijetkih u Europi i svijetu koji sam mogao kazati u kojem smjeru će ovo ići, bez našeg utjecaja – dodao je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
11.6 ° C
12.6 °
10.8 °
88 %
1kmh
0 %
Pet
12 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9316
GBP
1,1692
CHF
1,0244
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: