16.2 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Hrvat mučio svoje dijete osuđen na doživotni zatvor, tukao je šakama sinčića (2) i gasio mu čikove na tijelu!

Pročitajte još:

Okrutan zločin koji je šokirao hrvatsku i talijansku javnost odigrao se krajem svibnja 2019. u prizemnom stanu u Milanu. Dječak (2) plakao je. Umjesto da ga utješi i smiri, njegov otac ga je počeo tuči…

Na doživotni zatvor uz devet mjeseci samice prvostupanjski sud u Milanu osudio je 27-godišnjeg Aliju H., koji je podrijetlom iz sjeverozapadne Hrvatske. On je ubio svog dvogodišnjeg sina, koji je plakao cijelu noć. Tukao ga je i mučio paleći mu čikove po cijelom tijelu, javlja Jutarnji.

Iako je presuda nepravomoćna, po odluci suda bit će protjeran iz Italije, kad se za to steknu svi uvjeti. Ako presuda postane pravomoćna, to bi značilo da će je odslužiti u nekom od hrvatskih zatvora.

S obzirom na mučenje, to je prvi takav slučaj u Italiji iz domene obiteljskog nasilja, a kako pišu talijanski mediji – na odluku suda nije ni trepnuo.

Tužiteljstvo ga je teretilo i za zlostavljanje maloljetnih kćeri, no to mu nije dokazano. Ipak, dokazano je da se iživljavao nad suprugom s kojom ukupno ima petero djece i koja je u vrijeme zločina, kada je ubio njihovog dvogodišnjeg sina, bila trudna. Protiv njega je pokrenula parnični postupak, a njoj i djeci moglo bi pripasti do 300 tisuća eura odštete.

Odvjetnik Alija H., Giuseppe de Lalla, već je najavio da će se žaliti na nepravomoćnu presudu. Nije očekivao osudu za mučenje i smatra da je rekonstruirana, a niti doživotnu kaznu. Smatra da je kazna od 30 godina relevantnija.

Okrutan zločin zbog kojeg su talijanska, ali i hrvatska javnost ostali zgroženi zbio se 22. svibnja 2019. godine u prizemnom stanu u Ulici Ricciarelli u milanskoj zoni San Siro. Kobne večeri Alija H. je bio sa suprugom S. Z. i njihovo troje od četvero djece u stanu. Oko tri sata poslije ponoći ustao se iz kreveta i hodao po sobi. U njemu je nemir sve više rastao nakon što je konzumirao hašiš da mu je dječji plač u susjednoj sobi postao nepodnošljiv. Prišao je krevetiću i umjesto da sinčića uzme u naručje i zagrli te pokuša utješiti, on ga je počeo udarati rukama po cijelom tijelu. Plač mališana postajao je sve glasniji pa je Alija H. zapalio cigaretu te se čikom počeo iživljavati na tijelu dječaka koji je u jednom trenutku totalne nemoći i boli zauvijek utonuo u san.

Pobjegao kod poznanika
Tri sata nakon toga, Alija H. okrenuo je broj 112 i zavapio: ‘Pomozite, moj sin ne diše’. No prije dolaska djelatnika Hitne pomoći, dao se u bijeg s ostalim kćerkicama. Sakrio se u kući jednog poznanika, ali je nekoliko sati kasnije ipak lociran i uhićen. U međuvremenu je, pak, njegova trudna partnerica pred djelatnicima Hitne neutješno držala i grlila beživotno tijelo dječaka.

Tijekom sudskog postupka, Alija H. je pokušavao svaliti krivnju na ženu.

– Ja ga jesam udario, ali ne jako. Zapravo, ja sam ga ugrizao, ali ne jako. A ona ga je udarila u oko i gasila mu cigarete po tijelu – branio se u sudnici, međutim neuspješno jer u njegovu verziju događaja sudsko vijeće nije povjerovalo. Ujedno je ispričao i da je, “kad je pušio hašiš, imao zle nasrtaje jer si je utuvio u glavu da mu je najmlađi sin uklet jer da mu je to njegova mama rekla”.

– Zbog toga sam imao paranoje. Budio sam se noću, pušio i budio njega. I tukao ga – otkrio je Alija H. koji bi kaznu, po pravomoćnosti presude, mogao nastaviti služiti u Hrvatskoj.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14.6 ° C
16.6 °
11.8 °
73 %
0.5kmh
0 %
Uto
17 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: