13.6 C
Zagreb
Subota, 15 lipnja, 2024

Hrvatska obala više nije zelena na novoj korona-karti EU-a

Pročitajte još:

Hrvatska obala više nije zelena na novoj korona-karti Europske unije koje objavljuje Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC).

Prema novoj karti koja je ažurirana u srijedu, jadranski dio Hrvatske je u narančastoj boji.

ECDC kartu ažurira svakog tjedna. Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotkom testirane populacije. Najnovija karta objavljena je danas.

U crvenom i narančastom je mali dio Europe, uključujući cijelu hrvatsku obalu
Riječ je o najvažnijoj karti za koronavirus u Europskoj uniji, a referentnom se smatra jer zemlje članice EU-a donose mjere i određuju uvjete za ulaz iz određene zemlje upravo prema boji koju ta zemlja ima na karti ECDC-a.

Na karti je velika većina Europe u zelenom. U narančastom je hrvatska obala, dijelovi Grčke, dio Nizozemske, dio Švedske, Irska i jug Francuske.

U crvenom su Španjolska, Portugal, manji dio Grčke, dio Danske i dio sjeveroistoka Nizozemske, kao i Luksemburg.

Dijelovi Španjolske, kao i vrlo mali dio Nizozemske, su u tamnocrvenoj boji koja simbolizira najlošiju epidemiološku situaciju.

Podsjetimo, ECDC je prošlog petka objavio korona-kartu na kojoj je cijela Hrvatska bila u zelenom, što je pokazivalo povoljnu epidemiološku sliku.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
13.6 ° C
14.9 °
10.8 °
89 %
1kmh
4 %
Sub
28 °
Ned
27 °
Pon
30 °
Uto
32 °
Sri
35 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9310
GBP
1,1861
CHF
1,0370
CNY
0,1285
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: