23.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Stigao pakleni toplinski val: Danas se pržimo na 40°C! Evo koja su najopasnija mjesta u Hrvatskoj

Pročitajte još:

Najtoplije će biti na kninskom području, u dolini Neretve te u dijelovima Slavonije, Baranje i Srijema. U petak promjena vremena i pad vrućine, a lokalno može doći do izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom

Jučer je u Kninu izmjereno 38,1 stupanj, a danas će biti još koji stupanj toplije tako da je vrlo moguće da ćemo lokalno danas imati i temperature po 40 stupnjeva, javlja meteorologinja N1 Tea Blažević.

Razlog je pritjecanje vrućeg zraka s jugozapada. Najviše vruće bit će na kninskom području, u dolini Neretve, kao i u dijelovima Slavonije, Baranje i Srijema.

Stoga ne čudi da je na snazi najviši stupanj upozorenja na toplinski val, koji izdaje DHMZ, a na vrućinu upozorava i Ravnateljstvo civilne zaštite kao i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Izdan je crveni meteoalarm za Slavoniju i Baranju, što signalizira da bi vrijeme moglo biti izuzetno opasno, a za ostatak Hrvatske upaljen je narančasti alarm za opasno vrijeme.

Toplinski val izaziva toplinski stres kod ljudi, životinja, ali i biljaka, stoga negativno utječe i na poljoprivredu.

U petak će ipak biti malo manje vruće, a bit će i nestabilno, lokalno uz pljuskove na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti.

Lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
24.8 ° C
25.8 °
24.1 °
44 %
3.1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: