10.3 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Zelenski: Počela je bitka za Donbas. Velik dio ruske vojske trenutno je uključen u ovu ofenzivu

Pročitajte još:

U tijeku je 54. dan ruske agresije na Ukrajinu. Raketiran je i Lavov čiji je gradonačelnik optužio je Kremlj za genocid. Ukrajinske snage i dalje pružaju otpor u opkoljenom Mariupolju. Zelenski je objavio kako je počela velika ruska ofenziva na istoku.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u ponedjeljak da su ruske snage započele “bitku za Donbas” nakon što su visoki ukrajinski dužnosnici objavili da je počela nova ofenziva Moskve na istoku Ukrajine.

“Sada možemo reći da su ruske snage započele bitku za Donbas, za koju su se dugo pripremale”, rekao je Zelenskij u video obraćanju.

Šef kabineta ukrajinskog predsjednika izjavio je u ponedjeljak da je “počela druga faza rata”, misleći na novi napad Rusije na istočnu Ukrajinu te ponovio tvrdnju visokog ukrajinskog sigurnosnog dužnosnika koji je rekao da je Rusija započela svoju novu ofenzivu u ponedjeljak ujutro.

“Vjerujte u našu vojsku, vrlo je snažna”, napisao je šef kabineta Andrij Jermak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, uvjeravajući Ukrajince da se ukrajinske snage mogu oduprijeti ruskoj ofenzivi.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
8.8 ° C
8.8 °
5.4 °
76 %
5.1kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: